Warning: file(http://tymek10.nazwa.pl/statlink/ender_blogi.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/hydra8/ftp/restauracjaplaza.pl/media/data.php on line 27

Warning: file(http://tymek10.nazwa.pl/statlink/ender_tagi.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/hydra8/ftp/restauracjaplaza.pl/media/data.php on line 28
filety z indyka ze szpinakiem

filety z indyka ze szpinakiem

Mięśnie zawierające mniej wody są bardziej sprawne

Mięśnie zawierające mniej wody są bardziej sprawne. W okresie tym należy natomiast zwiększyć ilość węglowodanów (według Sidorowicza). Sól kuchenna. Normalne zapotrzebowanie na NaCI wynosi 10-15 g na dobę, zapotrzebowanie to wzrasta przy obfitym poceniu się (pot zawiera około 0,5 % NaCI). Przy długich, męczących zawodach utrata potu dochodzi nieraz do kilku litrów. Stwierdzono w niektórych przypadkach utratę do 10 litrów potu z 5...

Więcej »

Osoby otyłe (zwłaszcza kobiety) często cierpią na kamicę żółciową

Osoby otyłe (zwłaszcza kobiety) często cierpią na kamicę żółciową. Zapotrzebowanie na związki mineralne również się zmniejsza, ale nie tak znacznie jak na składniki wymienione poprzednio. Dawniej przypuszczano, że w pożywieniu osób starszych należy ograniczyć wapń, który odkłada się w miażdżycowo zmienionych naczyniach. Pogląd ten jest fałszywy. Wiemy dobrze, że ustrój starca ma trudności we wchłanianiu i zużytkowaniu wa...

Więcej »

Starcy prócz tego z racji swego wieku przeważnie już nie pracują

Starcy prócz tego z racji swego wieku przeważnie już nie pracują, dlatego zapotrzebowanie kaloryczne wydatnie się zmniejsza. Z tego powodu ilość pokarmu należy zmniejszyć w stopniu znaczniejszym po sześćdziesiątce, a wydatnie po siedemdziesiątce. Z wiekiem zwiększają się zaburzenia w przemianie kwasu moczowego, zmniejsza się zdolność do zużytkowywania puryn. Zwiększa się utrata wapnia i fosforu. Wskutek mniejszej wydolności przew...

Więcej »

Zobacz też:

endometrium o cechach proliferacji allegro pizza powiekszanie ust wroclaw ośrodek terapii uzależnień nfz stomatolog na nfz bydgoszcz allegro sztućce domosfera mielec restauracja plaża bogaczewo klinika ginekologiczna kraków garnki allegro cena rezonansu magnetycznego głowy sokowirówka allegro restauracja plaza ekuz bydgoszcz obrażenia po wypadku samochodowym krzesełko do karmienia allegro centrum urazowe sosnowiec restauracja plaza sława przychodnia mswia warszawa obrusy allegro zupa z soczewicy kalorie

Ubezpieczenia ACA i High-Deductible - Strategie ostrzenia tępego instrumentu

Mleko podajemy zwykle w ilości 2 razy po 250 ml. Jaj podajemy niewiele, a to głównie z powodu dużej zawartości cholesterolu. Mięsa nie wyłączamy całkowicie, ale ograniczamy do 60-80 g i podajemy je 4-5 razy tygodniowo, zastępując je w inne dni rybami, chudym serem, jajami. Nie podajemy wędlin (poza chudą, niesłoną szynką). Chleb zastępujemy częściowo potrawami mącznymi. Wyłączamy rośliny strączkowe (groch, fasolę, bób), a tak...

Więcej »
http://www.grzejnikidekoracyjne.biz.pl 751#piernik ciastka , #chleb z żurawiną , #jakie ciasta na święta , #jak przyrządzać polędwiczki wieprzowe , #przepisy na biszkopt z truskawkami , #gołąbki z soczewicy , #kwestia smaku leniwe , #jak przechowywać ciasto na pizze , #kopytka przepis proporcje , #dakłas przepisy , #przepisy na ciasteczka korzenne ,