Mleko podajemy zwykle w ilości 2 razy po 250 ml

Mleko podajemy zwykle w ilości 2 razy po 250 ml. Jaj podajemy niewiele, a to głównie z powodu dużej zawartości cholesterolu. Mięsa nie wyłączamy całkowicie, ale ograniczamy do 60-80 g i podajemy je 4-5 razy tygodniowo, zastępując je w inne dni rybami, chudym serem, jajami. Nie podajemy wędlin (poza chudą, niesłoną szynką). Chleb zastępujemy częściowo potrawami mącznymi. Wyłączamy rośliny strączkowe (groch, fasolę, bób),...

ROZMIESZCZENIE ZAKŁADOW ŻYWIENIA ZBIOROWEGO W TERENIE NORMY PRZESTRZENNE I WYPOSAŻENIE TECHNICZNE

Technołogija prigotowlenija piszczi, Moskwa 1951. Podręcznik ten przeznaczony jest dla uczniów technikum żywienia zbiorowego i zatwierdzony przez Zarząd Kadr Ministerstwa Handlu ZSRR. Rozdział I przedstawia schemat procesu technologicznego w zakładach żywienia zbiorowego. W rozdziale II przedstawione są szczegóły pierwotnego opracowania surowców (jarzyn, ryb, mięsa, drobiu). Rozdział III omawia opracowanie termiczne i zmiany wówcza...

Cukier buraczany, trzcinowy, melasa, cukier słodowy, miód średnio około 100 g dziennie

gęsi smalec), oliwa, tran. Codziennie przynajmniej jeden z tych rodzajów tłuszczu. Grupa 7 - środki słodzące. Cukier buraczany, trzcinowy, melasa, cukier słodowy, miód średnio około 100 g dziennie. By uniknąć niedoborów pokarmowych, należy więc uwzględnić pewną ilość pokarmów ze wszystkich 7 grup - zwłaszcza należy pamiętać o składnikach wymienionych w grupie 1, 2, 4 i 6. Dla dalszego udogodnienia możemy ustalić pewn...

Zobacz też:

endometrium o cechach proliferacji allegro pizza powiekszanie ust wroclaw ośrodek terapii uzależnień nfz stomatolog na nfz bydgoszcz allegro sztućce domosfera mielec restauracja plaża bogaczewo klinika ginekologiczna kraków garnki allegro cena rezonansu magnetycznego głowy sokowirówka allegro restauracja plaza ekuz bydgoszcz obrażenia po wypadku samochodowym krzesełko do karmienia allegro centrum urazowe sosnowiec restauracja plaza sława przychodnia mswia warszawa obrusy allegro zupa z soczewicy kalorie

Transport węgla do kotła

Starcy prócz tego z racji swego wieku przeważnie już nie pracują, dlatego zapotrzebowanie kaloryczne wydatnie się zmniejsza. Z tego powodu ilość pokarmu należy zmniejszyć w stopniu znaczniejszym po sześćdziesiątce, a wydatnie po siedemdziesiątce. Z wiekiem zwiększają się zaburzenia w przemianie kwasu moczowego, zmniejsza się zdolność do zużytkowywania puryn. Zwiększa się utrata wapnia i fosforu. Wskutek mniejszej wydolności...

Najnowsze zdjęcia w galerii restauracjaplaza:

331#restauracja plaża bogaczewo , #klinika ginekologiczna kraków , #garnki allegro , #cena rezonansu magnetycznego głowy , #sokowirówka allegro , #restauracja plaza , #ekuz bydgoszcz , #obrażenia po wypadku samochodowym , #krzesełko do karmienia allegro , #centrum urazowe sosnowiec ,