Warning: file(http://tymek10.nazwa.pl/statlink/ender_blogi.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/hydra8/ftp/restauracjaplaza.pl/media/data.php on line 27

Warning: file(http://tymek10.nazwa.pl/statlink/ender_tagi.txt): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/hydra8/ftp/restauracjaplaza.pl/media/data.php on line 28
polędwiczki z indyka w panierce

polędwiczki z indyka w panierce

Dieta taka z odpowiednio wysoką zawartością węglowodanów zapewnia prawidłowy poziom glikogenu w tkankach i glukozy we krwi

Dieta taka z odpowiednio wysoką zawartością węglowodanów zapewnia prawidłowy poziom glikogenu w tkankach i glukozy we krwi. Poważne znaczenie ma prawidłowe odżywianie w zapobieganiu, a czasem nawet i w leczeniu zatruć przemysłowych. Odpowiednim odżywianiem możemy zwiększyć tolerancję na rozmaite związki chemiczne. Wiemy np. , że głód i niedożywienie obniżają odporność organizmu zwierzęcego na zatrucia środkami narkotycznymi, arsenem. Obniżenie zasobu zasad w diecie (usunięcie jarzyn, owoców) obniża odporność na zatrucia a...

Więcej »

Przekonano się również, że sterylizowanie w wysokiej temperaturze przez krótki okres czasu zachowuje więcej witamin niż ogrzewanie w niższej temperaturze przez czas dłuższy.

Przekonano się również, że sterylizowanie w wysokiej temperaturze przez krótki okres czasu zachowuje więcej witamin niż ogrzewanie w niższej temperaturze przez czas dłuższy. Na zachowanie w konserwach witamin ma również wpływ rozmiar puszek. Poniżej przytaczamy dane ilustrujące wpływ rozmiaru puszek na zachowanie witamin w produkcie konserwowym (cyt. wg Babina) w odsetkach. Przy przygotowywaniu konserw trzeba ponadto zwrócić jeszcze baczną uwagę na zawartość wody i tłuszczu w wyjałowionej masie konserwowej. Woda jest dobrym przewo...

Więcej »

Jarzyny można przechowywać do 14 godzin w temperaturze od + 4°C do + 8°C (według Morejnisa)

Jarzyny można przechowywać do 14 godzin w temperaturze od + 4°C do + 8°C (według Morejnisa). Dłuższe przetrzymywanie gotowych dań w cieple na brzegu płyty obniża wartość biologiczną pokarmów, pogarsza właściwości smakowe i sprzyja mnożeniu się zarazków. Nie wolno również mieszać pozostałego jedzenia z nowo przygotowanym. Ważnym zagadnieniem w przedsiębiorstwach żywienia zbiorowego jest sprawa mycia naczyń i talerzy. Naczynia stołowe oczyszcza się dokładnie szczotką w pierwszym przedziale wanny i płucze gorącą wodą (50°...

Więcej »

Zobacz też:

endometrium o cechach proliferacji allegro pizza powiekszanie ust wroclaw ośrodek terapii uzależnień nfz stomatolog na nfz bydgoszcz allegro sztućce domosfera mielec restauracja plaża bogaczewo klinika ginekologiczna kraków garnki allegro cena rezonansu magnetycznego głowy sokowirówka allegro restauracja plaza ekuz bydgoszcz obrażenia po wypadku samochodowym krzesełko do karmienia allegro centrum urazowe sosnowiec restauracja plaza sława przychodnia mswia warszawa obrusy allegro zupa z soczewicy kalorie

Porównanie letrozolu i tamoksyfenu u kobiet po menopauzie z wczesnym rakiem piersi ad 6

według Kirchensteina): syrop z głogu (5 mg wit. C w 1 ml), koncentrat z czarnych porzeczek (4-5 mg wit. C na 1 ml), syrop z greckiego orzecha (5 mg wit. C na 1. ml), koncentrat karotyny z marchwi (2 mg na 1 ml), koncentrat wit. E (2,0-2,5 mg na 1 ml), tab. kwasu askorbinowego po 20, 100 i 200 mg, wit. B, i B2 po 1, 2, 4 i 8 mg, wit. PP po 80 mg, koncentrat wit. D po 10000 i 50000 j. m. w 1 ml. Nasz przemysł witaminowy (Urzędowy Spis Leków 19a3, str. 52-53) produkuje m. in. wit. A po 90000 j. m. w 1 ml: wit. B1 w drażetkach po 3 mg l w...

Więcej »
http://www.apteka-viola.pl 751#przepisy na biszkopt z truskawkami , #gołąbki z soczewicy , #kwestia smaku leniwe , #jak przechowywać ciasto na pizze , #kopytka przepis proporcje , #dakłas przepisy , #przepisy na ciasteczka korzenne , #sałatka makaronowa przepisy , #przepis na ciecierzycę , #zdrowe ciasto bez pieczenia ,