LECZENIE DIETETYCZNE WRZODU, ŻOŁĄDKA W POWIKŁANTACH I PRZY CHOROBACH TOWARZYSZĄCYCH

Rzecz jasna, że wszystkie przypadki znaczniejszego zwężenia kwalifikują się jedynie do leczenia operacyjnego. W wielu jednak przypadkach nie jesteśmy w stanie rozstrzygnąć bez obserwacji klinicznej, czy dane zwężenie zależne jest od blizny, czy od zapalnego nacieczenia dokoła wrzodu i towarzyszącego skurczu odźwiernika. W tym drugim przypadku zmiany są odwracalne, a zabieg niekonieczny. Dlatego w podobny...

W gospodarce indywidualnej dobór środków spożywczych opiera się na przypadkowości

W gospodarce indywidualnej dobór środków spożywczych opiera się na przypadkowości, a przyrządzenie jest często prymitywne, dokonywane wbrew elementarnym zasadom higieny, miejsce spożycia (dom) jest zwykle znacznie oddalone od miejsca pracy. Braków tych nie wyrównują. Istniejące w krajach kapitalistycznych zakłady żywienia, które nie dbają o dobro konsumenta, ale o osiągnięcie jak największego zysku. ...

Jarzyny można przechowywać do 14 godzin w temperaturze od + 4°C do + 8°C (według Morejnisa)

Jarzyny można przechowywać do 14 godzin w temperaturze od + 4°C do + 8°C (według Morejnisa). Dłuższe przetrzymywanie gotowych dań w cieple na brzegu płyty obniża wartość biologiczną pokarmów, pogarsza właściwości smakowe i sprzyja mnożeniu się zarazków. Nie wolno również mieszać pozostałego jedzenia z nowo przygotowanym. Ważnym zagadnieniem w przedsiębiorstwach żywienia zbiorowego jest sprawa...

Zobacz też:

endometrium o cechach proliferacji allegro pizza powiekszanie ust wroclaw ośrodek terapii uzależnień nfz stomatolog na nfz bydgoszcz allegro sztućce domosfera mielec restauracja plaża bogaczewo klinika ginekologiczna kraków garnki allegro cena rezonansu magnetycznego głowy sokowirówka allegro restauracja plaza ekuz bydgoszcz obrażenia po wypadku samochodowym krzesełko do karmienia allegro centrum urazowe sosnowiec restauracja plaza sława przychodnia mswia warszawa obrusy allegro zupa z soczewicy kalorie

Budownictwo i architektura : 1. miejsce na konkurs odnowienia biblioteki publicznej w Santa Catarina

ODŻYWIANIE CZŁOWIEKA ZDROWEGO TAK ZWANA DIETA NORMALNA NORMY ZAPOTRZEBOWANIA NA SKŁADNIKI POKARMOWE CZAS PRZYJMOWANIA POSIŁKÓW Przez normalną dietę rozumiemy taki dobór pokarmów, który zapewnia ustrojowi wystarczającą ilość koniecznych dla niego składników zarówno pod względem ilościowym, jak i jakościowym. Norma ta nie jest jednakowa dla wszystkich osobników. Odpowiednie pożywienie składa się z ...

Najnowsze zdjęcia w galerii restauracjaplaza:

331#allegro pizza , #powiekszanie ust wroclaw , #ośrodek terapii uzależnień nfz , #stomatolog na nfz bydgoszcz , #allegro sztućce , #endometrioza po cc , #restauracja plaża bogaczewo , #klinika ginekologiczna kraków , #garnki allegro , #cena rezonansu magnetycznego głowy ,