To skrócenie okresu produkcji uzyskuje się głównie dzięki racjonalnej organizacji pracy i mechanizacji

To skrócenie okresu produkcji uzyskuje się głównie dzięki racjonalnej organizacji pracy i mechanizacji. W naszym kraju przed żywieniem zbiorowym stoi jeszcze jedno ważne zadanie - usunięcie fałszywych pojęć o dobrym odżywianiu. W kuchni indywidualnej panowało i panuje u nas wiele przesądów i tradycji szlachetczyzny, nieracjonalnych poglądów na zasady odżywiania się. Za ideał dobrego odżywiania uważa się obfitość mięsa i tłuszczu...

ROZMIESZCZENIE ZAKŁADOW ŻYWIENIA ZBIOROWEGO W TERENIE NORMY PRZESTRZENNE I WYPOSAŻENIE TECHNICZNE

Technołogija prigotowlenija piszczi, Moskwa 1951. Podręcznik ten przeznaczony jest dla uczniów technikum żywienia zbiorowego i zatwierdzony przez Zarząd Kadr Ministerstwa Handlu ZSRR. Rozdział I przedstawia schemat procesu technologicznego w zakładach żywienia zbiorowego. W rozdziale II przedstawione są szczegóły pierwotnego opracowania surowców (jarzyn, ryb, mięsa, drobiu). Rozdział III omawia opracowanie termiczne i zmiany wówczas zachod...

PRZEWLEKŁY NIEDOKWAŚNY NIEŻYT ŻOŁĄDKA

Należy pamiętać, że niedokwaśność może też być zjawiskiem fizjologicznym - występuje ona u 8-10 % osób, zwłaszcza młodych. Niedokwaśność, a nawet zupełny brak kwasu solnego jest zjawiskiem normalnym po sześćdziesiątym roku życia. W przewlekłym nieżycie niedokwaśnym żołądka posiłki powinny być podawane często (3-6 razy dziennie), jeść należy powoli, a pokarmy żuć dokładnie, otoczki bowiem roślinne i tkanka łączna uleg...

Zobacz też:

endometrium o cechach proliferacji allegro pizza powiekszanie ust wroclaw ośrodek terapii uzależnień nfz stomatolog na nfz bydgoszcz allegro sztućce domosfera mielec restauracja plaża bogaczewo klinika ginekologiczna kraków garnki allegro cena rezonansu magnetycznego głowy sokowirówka allegro restauracja plaza ekuz bydgoszcz obrażenia po wypadku samochodowym krzesełko do karmienia allegro centrum urazowe sosnowiec restauracja plaza sława przychodnia mswia warszawa obrusy allegro zupa z soczewicy kalorie

Budownictwo i architektura : Konkurs dla studentów Designu Stalowego

Zapewnienie właściwego odżywiania gra w tej dziedzinie pierwszorzędną rolę. Należy uświadamiać pracujących o zasadach odżywiania, pouczać, jakie pokarmy mają wartość odżywczą, zwrócić uwagę na spożycie mleka, serów, jaj, jarzyn, owoców, ryb, podrobów, masła, miodu. Należy również zwrócić uwagę na odpowiednie przyrządzanie pokarmów - przy nieodpowiedniej technice kulinarnej straty witaminy C dochodzą do 90 %, witaminy B1 i ...

Najnowsze zdjęcia w galerii restauracjaplaza:

331#powiekszanie ust wroclaw , #ośrodek terapii uzależnień nfz , #stomatolog na nfz bydgoszcz , #allegro sztućce , #endometrioza po cc , #restauracja plaża bogaczewo , #klinika ginekologiczna kraków , #garnki allegro , #cena rezonansu magnetycznego głowy , #sokowirówka allegro ,