przekąska bezglutenowa

Składowanie gazowe daje tym lepsze wyniki, im świeższy jest produkt

Składowanie gazowe daje tym lepsze wyniki, im świeższy jest produkt. W wielu krajach zaczyna górować nad spożyciem produktów naturalnych spożycie pokarmów konserwowych, mrożonych, wędzonych itp. ; co ma swoje dobre i złe strony. Umiarkowane ilości dobrze konserwowanego pożywienia nie mają niepomyślnego wpływu na zdrowie ludzkie: Deuel i Jokson żywili ochotników pokarmami świeżymi i suszonymi; ich badania nad trawieniem białek i tłuszczów wykazały, że po...

Więcej »

Szczególnie ważną rolę w nadzorze sanitarnym nad wyżywieniem odgrywa lekarz danej jednostki

Szczególnie ważną rolę w nadzorze sanitarnym nad wyżywieniem odgrywa lekarz danej jednostki. Do zadań lekarza należy udział w oględzinach dostarczanych i przechowywanych środków spożywczych i w układaniu jadłospisu. Lekarz czuwa nad zachowaniem kaloryczności pokarmu, doborem dań, zawartością białka, witamin, dokonuje kontroli gotowego posiłku przed jego wydaniem. Konieczne są też okresowe badania stanu zdrowia pracowników zatrudnionych w kuchniach, stołó...

Więcej »

Już przed prawie 100 laty wielki chirurg rosyjski Pirogow stwierdził opóźnione gojenie się ran w gnilcu

Już przed prawie 100 laty wielki chirurg rosyjski Pirogow stwierdził opóźnione gojenie się ran w gnilcu. Doświadczenia ubiegłej wojny wykazują dowodnie, że niedobór witamin C i D wpływa opóźniająco na tworzenie się kostniny. Dzienne zapotrzebowanie witaminy C wynosi przeciętnie około 50-75 mg na dobę. Należy pamiętać, że witamina C jest bardzo wrażliwa na działanie czynników szkodliwych (utlenianie, odczyn alkaliczny). Badania dokonane w Naukowo -Badawc...

Więcej »

Zobacz też:

endometrium o cechach proliferacji allegro pizza powiekszanie ust wroclaw ośrodek terapii uzależnień nfz stomatolog na nfz bydgoszcz allegro sztućce domosfera mielec restauracja plaża bogaczewo klinika ginekologiczna kraków garnki allegro cena rezonansu magnetycznego głowy sokowirówka allegro restauracja plaza ekuz bydgoszcz obrażenia po wypadku samochodowym krzesełko do karmienia allegro centrum urazowe sosnowiec restauracja plaza sława przychodnia mswia warszawa obrusy allegro zupa z soczewicy kalorie

Genetyczna i farmakologiczna inaktywacja ANGPTL3 i choroby sercowo-naczyniowej ad 7

Jarzyny można przechowywać do 14 godzin w temperaturze od + 4°C do + 8°C (według Morejnisa). Dłuższe przetrzymywanie gotowych dań w cieple na brzegu płyty obniża wartość biologiczną pokarmów, pogarsza właściwości smakowe i sprzyja mnożeniu się zarazków. Nie wolno również mieszać pozostałego jedzenia z nowo przygotowanym. Ważnym zagadnieniem w przedsiębiorstwach żywienia zbiorowego jest sprawa mycia naczyń i talerzy. Naczynia stołowe oczyszcza się d...

Więcej »
http://www.psychoterapeutawarszawa.info.pl 751#piernik ciastka , #chleb z żurawiną , #jakie ciasta na święta , #jak przyrządzać polędwiczki wieprzowe , #przepisy na biszkopt z truskawkami , #gołąbki z soczewicy , #kwestia smaku leniwe , #jak przechowywać ciasto na pizze , #kopytka przepis proporcje , #dakłas przepisy ,